شنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۸ - ۱۵:۵۹
۰ نفر

با وجود نو نوار شدن ناوگان اتوبوسرانی شرکت واحد، برخی اتوبوس‌ها همچنان با سر و صدای شیشه‌ پنجره‌ها مسافران را با سردرد بدرقه می‌کنند.

هر سال به محض سرد شدن هوا برخی راننده‌ها پنجره‌ها را با وسایل گوناگونی قفل می‌کنند تا باز و بسته نشود. حال آنکه نوار‌های لاستیکی دور برخی پنجره‌ها به اندازه کافی ضخیم نیست و همین مورد باعث به صدا در آمدن شیشه‌های تق و لق می‌شود.

شیشه‌های یاد شده مدام به قاب‌های فلزی خود می‌خورند و صدایی گوشخراش و تکراری تا انتهای مسیر به گوش می‌رسد. برخی راننده‌ها مشکل فرسوده بودن لاستیک‌های دور شیشه را با قرار دادن تکه‌ای کاغذ یا مقوا حل کرده‌اند.

با وجود این به نظر شهروندان بهترین راهکار این است که اتوبوس‌ها هر از گاهی به وسیله مکانیک‌ها علاوه بر عیب‌یابی موتور و دیگر بخش‌های اتوبوس،  صداگیری نیز بشوند. به هر حال در کنار پیشرفت‌های چشمگیر امکانات اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های آنها این نوع رفع ایراد‌های جزئی نیز می‌تواند به رضایت بیشتر مسافران بینجامد.

سیاه‌کاری‌های همسایه پایینی

به محض پیدا شدن سر و کله ننه سرما برخی همسایه‌های پایینی ساختمان‌های چند طبقه شروع می‌کنند به سیاه‌کاری و کثیف کردن نمای ساختمان. با اینکه آنها به عمد این کار را نمی‌کنند و این وظیفه به عهده دودکش بخاری آنهاست اما به هر حال مسئول این کار آنها هستند. دودکش‌های آنها مدام دود می‌کنند و علاوه بر سیاه کردن دیوار، هوای خانه همسایه‌ها را نیز حسابی بدبو می‌کنند.

ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و  گاه دیوار‌های داخلی خانه‌ همسایه‌‌ها نیز به علت ورود این دود سیاه تیره‌ و ‌تار می‌شود. حال آنکه این مشکل با تنظیم بخاری و انتخاب یک مسیر مناسب برای دودکش به راحتی حل می‌شود.

زباله در اطراف سطل

در چند سال اخیر اقدامات خوبی به منظور جمع‌آوری زباله‌ها از سطح شهر انجام شده است اما متاسفانه همچنان برخی مشکلات به قوت خود باقی است. برای نمونه طرح مکانیزه‌ جمع‌آوری زباله‌ها و نصب سطل‌های بزرگ و دردار در سطح شهر از جمله اقداماتی است که به ساماندهی جمع‌آوری زباله‌ها کمک کرده است اما در برخی موارد کوتاهی شهروندان در همکاری با رفتگران مشکلاتی را پدید آورده و از سوی دیگر چهره شهر را زشت می‌کند.

برای نمونه برخی شهروندان به جای قرار دادن زباله‌ها در سطل‌های بزرگی که به این منظور در نظر گرفته شده است، زباله را در اطراف سطل‌ها قرار می‌دهند که نمای بسیار بدی دارد و از سوی دیگر منبع آلودگی است.

همچنین برخی هم به زمان بیرون گذاشتن زباله‌ها توجه نکرده یا زباله‌ها را به جای سطل در پیاده‌رو می‌گذارند. این مشکل فقط با همکاری شهروندان قابل حل است. البته در برخی کشور‌ها هم برای متخلفان در این زمینه جریمه نقدی در نظر گرفته می‌شود که بررسی این طرح در کشورمان خالی از لطف نخواهد بود.

طرح‌های یک‌شبه

این روز‌ها شهروندان برای رسیدن به محل کار و زندگی خود مسیر مشخصی را انتخاب کرده و با توجه به زمانی که در راه هستند برای رسیدن به مقصد برنامه‌ریزی می‌کنند. این درحالی است که گاهی بدون اطلاع‌رسانی قبلی و به‌طور یک‌شبه مسیری مسدود می‌شود و شهروندان هنگامی که در این مسیر قرار می‌گیرند تازه متوجه مسدود بودن آن شده و به این ترتیب زمان‌بندی آنها دچار اختلال شده و با تاخیر به محل کار و تحصیل می‌رسند.

از سوی دیگر این مشکل بر خلاف مواردی مانند ترافیک قابل پیش‌بینی نیست و افراد کمی پیدا می‌شوند که احتمال مسدود بودن مسیر ها را هم در زمان‌بندی‌های خود بگنجانند. بهتر است در مورد چنین طرح‌هایی از پیش اطلاع‌رسانی شود تا شهروندان قادر با یافتن مسیرهای جایگزین باشند.

کد خبر 94661

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز